Гашење рачуна изван сваке законске норме

РТРС
Гашење рачуна изван сваке законске норме

Предсједник Фискалног савјета Републике Српске и декан Економског факултета, бањалучког Универзитета, Миленко Крајишник о санкцијама и блокадама рачуна појединих лица од америчке Амбасаде у БиХ, каже да још нема званичних информација од органа о којим санкцијама је ријеч и које су посљедице.

- Те мјере су изван законске норме и зато је све то тешко коментарисати. Гашење рачуна није морално ни људски. Страшно је замислити да се може то провести, угасити рачуне, блокирати рачуне. Ако то учине проблем је што се правна и физичка лица доводе у исту раван, а то са економског аспекта нема никаквог смисла - навео је Крајишник гостујући у нашем Јутарњем програму.

Говорећи о процјенама Међународног монетарног фонда, Крајишник каже да се предвиђа значајан раст економије у наредном периоду, али истовремено упозорава на одређене ризике.

- ММФ је савјетовао да се не повећавају плате и пензије, али то није конректно, јер су плате и пензије већ биле повећане прије реаговања ММФ-а. Очекујемо опоравак од економске кризе - навео је Крајишник.

Република Српска је, додаје, економски малена и зависна од глобалног тржишта и економије.

- Реална предвиђања су стабилизација економије, глобална ситуација се смирује, инфлација се смањује. Економија је почела да даје ефекте. Ми смо мала економија, не можемо заобићи оно се дешава у свијету - навео је Крајишник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана