Гашановић жели пети мандат на челу Источног Старог Града

Срна
Гашановић жели пети мандат на челу Источног Старог Града

ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД - Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић (СДС) изјавио је Срни да ће се поново кандидовати за ову функцију на предстојећим локалним изборима, оцијенивши да грађани у њега имају повјерење.

"Наша локална привреда иде успјешном динамиком. Ми већ 10 година имамо динамику раста привреде од 10 до 17 одсто", рекао је Гашановић и додао да ће бити направљен план којим ће се јасно дефинисати циљеви у годинама које долазе.

Он је увјерен да ће на читавом подручју општине Источни Стари Град, од Златишта до Вучје Луке, бити много градилишта, много садржаја и много помоћи за привреду.

Подсјетио је да се привреда ове локалне заједнице заснива на дрвној индустрији, експлоатацији камена, пољопривреди и туризму.

Према његовим ријечима, у протеклом периоду се интензивно радило на јачању институционалног капацитета општине, што се показало као веома исправно дјеловање, јер су вратили станицу полиције, као и одјељења Геодетске управе и Завода за запошљавање, све у сарадњи са Владом Републике Српске.

Он је навео да је у плану изградња ватрогасног дома на Булозима, у који ће град Источно Сарајево уложити 250.000 КМ, као и да је жеља да до краја године буде завршена изградња модерне скупштинске сале са 88 мјеста за чију градњу ће град обезбиједити 250.000 КМ, а општина 50.000 КМ".

Гашановић је напоменуо да се воде и интензивни договори са Министарством за избјегла и расељена лица Кантона Сарајево у вези са изградњом двије путне дионице које спајају четири мјеста у општини Источни Стари Град и два у федералној општини Илијаш.

Такође, каже, наставиће се и сарадња са Олимпијским центром "Јахорина", посебно на плану изградње највећег санкалишта на Требевићу, као и реализација бројних пројеката у сфери инфраструктуре на подручју Источног Старог Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана