Гајанин: Сенат ће преиспитати одлуке о Ћеранићу

Срна
Гајанин: Сенат ће преиспитати одлуке о Ћеранићу

БАЊАЛУКА- Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је да ће Сенат Универзитета преиспитати своје одлуке из претходног периода, а које се тичу избора у звање доцента садашњег декана Факултета безбједносних наука Предрага Ћеранића. Гајанин је најавио да ће сједница Сената бити одржана у четвртак, 6. јула.

У ранијој информацији из Универзитета пишеда је пресудом Окружног суда у Бањалуци од 8. маја Универзитету наложено да понови поступак и поново одлучи о жалби Мариа Караџе на избор Ћеранића у звање доцента за ужу научну област Безбједносне науке на овом факултету и да ће Сенат на наредној сједници поново одлучивати према жалби Караџе.

Караџа се 19. новембра 2021. године обратио Универзитету у Бањалуци са захтјевом за достављање одлуке Сената Универзитета о избору Ћеранића у звање доцента од 24. новембра 2016. године, наводећи да као учесник у конкурсу није добио одлуку о избору у звање.

Међутим, у информацији Универзитета у Бањалуци наведено је да на Факултету безбједносних наука постоји доказ да је именовани као учесник у конкурсу преузео комплетну конкурсну документацију, али не и доказ о уредној достави одлуке о избору у звање кандидату Караџи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана