Гајанин: Позив амбасадама да се уздрже од притисака на медије

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је изражен политички притисак амбасада појединих држава у БиХ на медије.

Гајанин је испред академске заједнице Републике Српске и Универзитета у Бањалуци позвао све политичке представнике, амбасаде и државе да се уздрже од таквих притисака.

“Дозволите да сви радимо свој посао најквалитетније и најпрофесионалније могуће, и ви као медији и ми као академска заједница трудићемо се да максимално професионално обављамо свој посао”, рекао је Гајанин новинарима у Бањалуци поводом писма британског амбасадора у БиХ Џулијана Рајлија главном и одговорном уреднику АТВ-а.

Амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли упутио је писмо главном и одговорном уреднику АТВ-а Милијани Кос у којем је, између осталог, навео да је “забринут” због прилога АТВ-а од 16. јануара у вези са санкцијама које је Велика Британија увела маркетиншкој агенцији “Маниа” јер је била ангажована у организацији прославе Дана Републике Српске.

Главни и одговорни уредник АТВ-а Милијана Кос изјавила је да јој није познато да амбасадор неке земље, за којег се јасно зна шта су му обавезе, пише главном уреднику медија, те да је то доживјела као директан притисак на професионалан рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана