Гачанка Николина Буха за "Глас" о стању у Израелу: "Криле смо се у подруму да преживимо"

Милош Васиљевић
Foto: ГС

ТЕЛ АВИВ - Тек што је матични ЖОК Гацко замијенила овог љета за један израелски клуб, у Тел Авиву одбојкашицу Николину Буху дочекао је рат.

Није ни у најружнијим сновима могла замислити да ће је након топле добродошлице, квалитетне лиге и брзе адаптације на тамошње услове протјерати сукоб.

Вечерас је слетјела на београдски аеродром "Никола Тесла" а за "Глас Српске'' пренијела је утиске колико све то опасно изгледа у граду из којег је побјегла. Како каже, на том простору, према причи локалаца чести су сукоби, но они тврди да теже није било има 50 година.

- У Тел Авиву сам била мјесец дана и све до 7. октобра је било као из бајке. Није било никаквих назнака да ће се такво нешто десити. Од 7. октобра рано ујутру се огласила прва сирена и од тада су ствари постале озбиљне. Нисмо излазиле из стана тај дан, не само због ракетних напада, већ и због терориста који су нападали цивиле. Једино када се огласи сирена, отрчимо у подрум, гдје је било најбезбједније мјесто - рекла је Буха.

Додала је да су Амбасада реаговале у најкраћем могућем року и омогућиле им да се безбједно врате кући.

- Било је опасно, ракетни напади теророриста, непредвидиво из дана у дан, али успјели смо да се извучемо и успјешно евакуишемо - казала је Буха и додала да је тренутно одбојка али и спорт у другом плану у тој земљи, те се нада ће сукоб што прије престати и да ће се све вратити у нормалу.

Подсјећамо, сукоб Израела и палестинског Хамаса и насиље које је до сада однијело више од 2.000 живота, улази у пети дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана