Форто: Усаглашено 97 одсто траженог, чекамо вијести из Брисела

Срна
Форто: Усаглашено 97 одсто траженог, чекамо вијести из Брисела

БРЧКО - Документ у вези са Планом раста за западни Балкан који је предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто послала Бриселу укључује све што је усаглашено, а ријеч је о 97 одсто онога што је тражено, рекао је данас министар комуникација и транспорта у Савјету министара Един Форто.

"Надам се да ће Европска комисија прихватити тај план реформи и да ћемо кренути у формално потписивање уговора са Комисијом којим ћемо се ми обавезати на неке реформе, а они ће на бесповратна средства и повољне кредитне линије за пројекте које ми кандидујемо, а они одобре", рекао је Форто новинарима у Брчком.

Он је оцијенио да усаглашавање 111 од 113 тражених мјера није лош резултат.

"Нисмо усагласили двије мјере, јер нисмо прихватили захтјеве који су у вези са тим дошли из Републике Српске. Треба да се усредсредимо на оно што можемо да урадимо", рекао је Форто.

Он је оцијенио да Криштова јако добро ради дио посла у вези са европском агендом БиХ и Планом раста за западни Балкан, те да сада чекају вијести из Брисела.

Форто је назвао апсурдним оптужбе да "тројка" слањем непотпуне агенде у Брисел погодује лидерима СНСД-а Милораду Додику и ХДЗ-а БиХ Драгану Човићу, додајући да се овдје било какав компромис представља као нешто лоше.

"Подсјећам све оне који критикују компромис да је БиХ заснована на компромису који је њен темељ постојања", поручио је Форто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана