Фон дер Лајен у Предсједништву, Пленковић отказао долазак због Комшића

ГС
Foto: Аваз

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и предсједник Владе Краљевине Низоземске Марк Руте, стигли су у зграду Предсједништва БиХ на састанак са Денисом Бећировићем, Жељком Цвијановић и Жељком Комшићем.

У ЕУ делегацији, осим Фон дер Лајен, су и Герт Јан Копман, генерални директор ДГ НЕАР, Фернандо Андерсен Гуимараеш, дипломатски савјетник, те шеф Делегације ЕУ у БиХ амбасадор Јохан Сатлер.

У делегацији с премијером Низоземске је Саид Фазили, дипломатски савјетник за европска питања, Анита Јулиа Ида ван ден Енде, генерална директорица за европску сарадњу и амбасадор Низоземске у БиХ Хенк ван ден Дул .

Андреј Пленковић, премијер Хрватске, уочи самог састанка, како преносе медији из Федерације БиХ отказао је долазак у Предсједништво БиХ, а разлог је наводно присуство Жељка Комшића, члана Предсједништва БиХ. Према писању појединих медија, Комшић није требао уопште присуствовати овом састанку, а од раније је познато да актуелна власт у Хрватској, Комшића не признаје као хрватског члана Предсједништва БиХ с обзиром да је изабран бошњачким гласовима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана