Фирми из Српске укинуте америчке санкције

Срна
Фирми из Српске укинуте америчке санкције

Компанија "Интеграл инжењеринг" и један од њених оснивача, власника и директора Слободан Станковић скинути су са америчке листе санкционисаних субјеката, саопштено је данас из ове компаније.

Компанија "Интеграл инжењеринг" поздравила је ову одлуку Канцеларије за контролу стране имовине америчког Министарства финансија (OFAC).

"Радујемо се што ће се компанија вратити у пуну функционалност и наставити да пружа висококвалитетне грађевинске услуге широм региона", саопштено је из "Интеграл инжењеринга".

Из те компаније су истакли да остају привржени визији свог оснивача Слободана Станковића да својим радом обезбиједе просперитет и радна мјеста за мирну БиХ са отвореним границама свим њеним сусједима за трговину и слободно кретање радне снаге.

"Користимо ову прилику да се захвалимо свом особљу које је морало да трпи притисак и неизвјесност док је трајао поступак уклањања са листе, нашим пословним партнерима који су остали лојални `Интегралу` и указали нам повјерење, нашим адвокатима из САД и нашем стручном тиму који су заједно напорно радили да бисмо стигли до циља", навели су из "Интеграл инжењеринга".

У саопштењу се истиче да је породица покојног Слободана Станковића посебно задовољна због његовог уклањања са листе.

"Сјећање на њега ће се развијати помажући раст компаније коју је он створио и водио много година", додаје се у саопштењу.

"Интеграл инжењеринг" поднио је раније захтјев за скидање са листе санкционисаних субјеката, на којој је био од октобра 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана