Фила: Ако буде мање од 100 гласова за резолуцију, то ће бити побједа Србије

Танјуг
Фила: Ако буде мање од 100 гласова за резолуцију, то ће бити побједа Србије

БЕОГРАД- Адвокат Тома Фила изјавио је данас да би за Србију била побједа ако би мање од 100 земаља гласало за резолуцију о Сребреници на Генералној скупштини Ујединињених нација у Њујорку.

-Очекује нас борба која је можда изгубљена јер сила Бога не моли, али како каже наш народ силу Бог не воли. Надам се да нећемо драматично изгубити, него да барем спасимо част. Ако буде испод 100 гласова за резолуцију, онда смо победили, поготово ако Кина гласа против, Индија се уздржи, онда смо добили трећину света на нашој страни - поручио је он за Танјуг.

Фила сматра да је срамотно то што је Њемачка, која је у Другом светском рату извршила холокауст, буде предлагач резолуције о Сребреници у УН заједно са Руандом, истакавши да Нијемци након свега што су урадили не би смјели да се појаве, а камоли да дигну главу.

 Коментаришући то што је предсједник Србије Александар Вучић синоћ позвао Грчку и пријатељске земље да се уздрже од гласања, Фила је рекао да уколико би од укупно 193 чланица, било више уздржаних или против резолуције, то би значило да је Србија спасила образ мале, независне државе.

На питање да ли је случајност што се баш сада покреће хапшење лидера Израела и Хамаса, како то тражи главни тужилац Међународног кривичног суда, Фила је изјавио да иако Француска подржава захтјев да се распише налог за хапшење лидера Израела и Хамаса, са друге стране Америка и Велика Британија пријете санкцијама Међународном кривичном суду што, напомиње он, показује да је сила јача од међународног права.

-Да смо ми могли да кажемо да ћемо увести санкције Трибуналу јер не желимо да извршимо налог тог суда, Слободан Милошевић би данас био жив. Тако то изгледа када је сила јача од међународног права -  навео је адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана