Ево зашто је Суд БиХ Тужилаштву вратио на дораду оптужницу против Додика и Лукића

ГС
Ево зашто је Суд БиХ Тужилаштву вратио на дораду оптужницу против Додика и Лукића

САРАЈЕВО - Суд БиХ вратио је на дораду Тужилаштву БиХ оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића на допуну и дораду јер је пуна мањкавости, у смислу члана одредбе закона 227.став 1 ц) Закона о кривичном поступку БиХ.

У образложењу, које је објавио „Аваз“ се наводи између осталог да Тужилаштво БиХ треба да да основу "достављених доказа- резултата истраге, за коју од алтернативно постављених радњи извршења теретите првоосумњиченог (Додика) те да та исту јасно опишете у чињеничном опису“.

Оптужница је враћена, како је навела судија, јер три тужиоца уопште нису детаљно описали које су кривично дјело починили предсједник Српске и директор Службеног гласника.

 - С обзиром на то да је осумњиченима стављен облик одговорности - саизвршилаштво, потребно је да исто у чињеничном опису оптужнице наведете, односно опишете, посебно у односу на другоосумњиченог (Лукића), на који начин су радње другоосумњиченог у узрочнопосљединчној вези са радњама првоосумњиченог (Додика) и на који начин су оба осумњичена дали одлучујући допринос извршењу предметног кривичног дјела - наведено је у образложењу одлуке суда.

Оптужница је враћена на уређење и допуну у петак 18. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана