Ево какве податке о Шмиту СИПА тражи од Граничне полиције

ГС
Ево какве податке о Шмиту СИПА тражи од Граничне полиције

САРАЈЕВО - Агенција за истраге и заштиту (СИПА) затражила је од Граничне полиције БиХ податке о Кристијану Шмиту и његовом обезбјеђењу, тачније податке о начинима преласка границе и оружју које носе, сазнаје Кликс.

Српски члан Предсједништва БИХ Жељка Цвијановић  и министар безбједности БиХ Ненад Нешић (ДНС) захтијевали су од СИПА, Граничне полиције, Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ и Министарства иностраних послова информације о статусу Шмита и чланова његовог обезбјеђења те детаље о оружју које носе док су на дужности у БиХ.

Нешић је јуче казао да очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Шмита и његове пратње у БиХ.

-Након извјештаја свих релевантних институција очекујем да ће се у причу укључити и Тужилаштво БиХ, како би се потпуно разјаснило има ли Кристијан Шмит легитимитет и легалитет за боравак у БиХ и да ли његова пратња има законско упориште за посједовање оружја на простору БиХ - казао је Нешић.

Aгенција за истраге и заштиту (СИПА) потврдила је да ради одређене провјере које се односе на Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана