Ево када ће Уставни суд донијети одлуку о Зорану Милановићу

GS
Foto: FaH

ЗАГРЕБ – Уставни суд саопштио је да ће се у понедјељак изјаснити о најави кандидатуре предсједника Зорана Милановића на предстојећим парламентарним изборима на СДП-овој листи.

Предсједник Уставног суда сазвао је за понедјељак у 11 сати Стручни састанак судијаи након тога сједницу Суда на чијем је дневном реду тачка - Надзор над уставношћу и законитошћу избора у поводу изјаве предсједника Републике Хрватске Зорана Милановића да ће се кандидовати на изборима за заступнике у Хрватски сабор, расписаних одлуком предсједника републике од 15. марта 2024., наводи се у саопштењу Уставног суда, а преноси Индеx.хр.

Говорећи данас на сједници Главног одбора, предсједник СДП-а Пеђа Грбин позвао је Уставни суд да што прије донесе одлуку је ли допуштено "оно што нити једним чланом Устава и закона није забрањено" те истакнуо да ће одлуку суда, каква год била, поштовати.

Уставни стручњаци у јавности се споре треба ли Милановић прије кандидатуре поднијети оставку или и на дужности предсједника може кренути у изборну трку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана