Евакуисана трудница и још три лица из куће у Јањи, раст водостаја на свим већим ријекама

Срна
Евакуисана трудница и још три лица из куће у Јањи, раст водостаја на свим већим ријекама

БИЈЕЉИНА - Трудница и још три лица евакусани су протекле ноћи из куће, коју је вода опколила у викенд-насељу у Јањи код Бијељине, речено је Срни из Ватрогасне јединице.

Из Ватрогасне јединице кажу да су изашли на терен након што су у 3.30 часова добили дојаву.

У викенд-насељу у Јањи протекле ноћи се из корита дјелимично излила ријека Дрина.

Јавна установа "Воде Српске" увела је ванредне мјере одбране од поплава за поплавно подручје Семберије - Сектор један, пошто је на мјерној станици Радаљ у Србији рано јутрос забиљежен водостај ријеке Дрине од 500 центиметара, са тенденцијом даљег раста. 

У Републици Српској је јутрос у 9.00 часова забиљежен пораст водостаја на свим већим ријекама усљед обилних падавина у претходних неколико дана, али углавном испод коте редовне одбране од поплава, саопштено је из Јавне установе "Воде Српске".

На водомјерној станици Делибашино село забиљежен је водостај ријеке Врбас од 302 центиметра, што је вриједост за два центиметра већа од коте редовне одбране од поплава.

Водостај ријеке Сане од 429 центиметара забиљежен је на водомјерној станици у Приједору, што је вриједност за девет центиметара већа од коте редовне одбране од поплава.

Јавна установа "Воде Српске" увела је ванредне мјере одбране од поплава за поплавно подручје Семберије - Сектор један, пошто је на мјерној станици Радаљ у Србији забиљежен водостај ријеке Дрине од 504 центиметара, што је за четири центиметра више од коте ванредне одбране од поплава.

На осталим мјерним станицама водостаји ријека јутрос су били испод коте редовне одбране од поплава.

Према прогнозанама, током викенда очекује се задржавање повишених водостаја на већим ријекама у Републици Српској, али са тенденцијом стагнације на свим већим водотоковима.

Очекује се благи раст водостаја Саве са могућношћу достизања коте редовне одбране од поплава на водомјерној станици Јасеновац у Хрватској, након чега би услиједило опадање нивоа ријеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана