ЕУФОР организује вјежбе широм БиХ

Срна
ЕУФОР организује вјежбе широм БиХ

САРАЈЕВО - Годишња вјежба Еуфора "Брзи одговор" биће одржана од 24. августа до 16. септембра широм БиХ, а сврха вјежбе је да покаже спремност ове војне мисије и потврди сталну подршку партнерима у БиХ у одржавању безбједног и стабилног окружења.

Командант Еуфора Ласло Штиц одржао је данас, заједно са начелником Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Гојком Кнежевићем, конференцију за новинаре с циљем информисања грађана БиХ о овој вјежби.

На конференцији је наведно да ће у годишњој вјежби учествовати снаге Еуфора из 23 земље већ распоређене у БиХ које ће привремено бити ојачане резервним снагама из Аустрије, Мађарске, Румуније и међународним мировним снагама из састава Кфора.

Током ове опсежне обуке, Еуфор ће за извршење својих активности имати подршку Оружаних снага БиХ које ће обезбиједити локације за извођење обуке, саопштено је из Еуфора.

Од 24. августа до 16. септембра грађани БиХ могу очекивати појачано кретање војника, патролирање и остале активности, као и превоз опреме резервних снага и летове хеликоптера широм БиХ, углавном на подручју Чапљине, Гламоча, Ливна, Орашја, Пазарића, Сарајева, Тузле, Устиколине, као и на граничним прелазима Брод, Клобук, Метаљка и Свилај.

Неке од ових активности могу бити већег обима или се одвијати током ноћи.

Еуфор предузима све мјере како би вјежба што мање утицала на јавност. Локалне власти и становништво ће путем Еуфорових тимова за везу и осматрање и саопштења за јавност бити на вријеме обавијешетени о сваком кретању Еуфора у њиховој близини, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана