ЕРС: Предмети нису уништени, биће настављени сви процеси

ГС
Foto: Глас Српске

У пожару који је избио у згради "Електрокрајине", у канцеларијама Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање, изгорио је велики дио материјалне грађе, али ниједан предмет није уништен јер "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) посједује базу података у коју је унесена и сачувана сва документација.

Уништена материјална грађа биће, како је саопштено из ЕРС-а, замијењена новом која је архивирана у њиховој бази података и у надлежним судовима. Биће настављени и сви покренути процеси.

У саопштењу је појашњено да захтјев упућен судовима, који су објавили поједини медији а који се односи на одобрење привременог прекида свих парничних поступака покренутих од Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца - Канцеларије Бањалука као тужиоца, и обуставу заказивања рочишта, односи само на период до успостављања процеса рада у новим просторијама о чему ће благовремено бити обавијештени, како грађани, тако и надлежне институције.

- С обзиром на то да судови од "ЕРС" који је у поменутим споровима тужилац, врло често траже додатне поднеске и документацију са кратким роком поступања, правовремено смо се обратили истим како не би имала додатне материјалне трошкове због кашњења која су узроковале објективне, непредвиђене околности, то јесте пожар - појаснили су из ЕРС-а.

У саопштењу се додаје да се већина судских процеса односи на тужбе према неплатишама електричне енергије и они ће бити настављени у најскоријем могућем року.

- До поновног успостављања рада, за потребе Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање Мјешовити холдинг "ЕРС" је обезбиједио замјенске канцеларије у којима ће бити обављани сви редовни послови. Нормализацију рада и свих процеса очекујемо крајем сљедеће седмице - навели су из ЕРС-а, додавши да је пожар направио значајну штету, али на срећу није било људских жртава.

Подсјећамо, у понедјељак, 9. октобра, избио је пожар у помоћном, старом дијелу зграде предузећа "Електрокрајина", који је наслоњен на хотел "Босна". Ватра се проширила невјероватном брзином, јер је плафон од ламперије, али је брзо локализован, захваљујући интервенцији ватрогасаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана