Ердоган стигао у Сарајево, у току састанак са члановима Предсједништва БиХ

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО- Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган стигао је у Сарајево и започео своју званичну посјету Босни и Херцеговини.

Ердогана је, уз војне почасти, испред зграде Предсједништва БиХ дочекао предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

Након свечаног дочека услиједио је сусрет са Џафевићем и члановима Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и Жељком Комшићем.

По завршетку састанка званичних делегација БиХ и Турске у 14.00 часова предвиђена је конференција за новинаре у Предсједништву БиХ.

За данас је предвиђен и састанак чланова колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ са делегацијом Турске, коју предводи предсједник Ердоган, а вечерас ће бити организован и пословни форум БиХ-Турска чији је циљ унапређење сарадње двије земље у погледу спољнотрговинске размјене и заједничких улагања.

У пратњи Ердогана су, поред чланова његовог кабинета, допутовали и његова супруга Емин Ердоган, министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу, министар културе и туризма Мехмет Нури Ерсој, министар националне обране Хулуси Акар, министар индустрије и технологије Мустафа Варанк, министар пољопривреде и шумарства Вахит Кирисци, министар трговине Мехмет Мус, министар транспорта и инфраструктуре Адил Караисмаилоглу, шеф Канцеларије за намјенску индустрију при Кабинету предсједника Имсаил Демир, предсједник Управе за вјерске послове Али Ербас те бројни представници Странке права и развоја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана