Ердоган: Очување мира и стабилности БиХ важни за Турску

Танјуг
Ердоган: Очување мира и стабилности БиХ важни за Турску

АНКАРА- Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да су очување јединства, мира и стабилности Босне и Херцеговине и продубљивање односа између двије земље веома важни за Анкару, као и да ће одлучан, искрен и конструктиван допринос Турске по овим питањима бити све јачи.

Ердоган се на маргинама 3. Дипломатског форума у Анталији састао сa српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић, те предсједавајућим Предсједништва БиХ Жељком Комшићем и бошњачким чланом Денисом Бећировићем, пренела је Анадолија.

Из Дирекције за комуникације Предсједништва Турске наведено је да је на састанку било ријечи о односима Турске и БиХ, регионалним и глобалним питањима.

Ердоган је истакао да су очување јединства, мира и стабилности БиХ и продубљивање односа између двије земље веома важни за Туркску, и да ће се одлучан, искрен и конструктиван допринос Анкаре по овим питањима све више наставити.

Турски предсједник је изјавио да ће се наставити предузети кораци за повећање обима трговинске размјене двије земље и њихове сарадње на свим пољима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана