Епископ Фотије: Империје раде на демонтирању Републике Српске

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије изјавио је данас да је потребно много чинити на томе да се Срби уједине док империје раде на демонтирању Републике Српске.

„Раде на томе да Република Српска постане љуштура без имовине и било каквих овлаштења. Да остане мртво слово на папиру. То није проблем једнога човека или једне партије, то је проблем свих, целог народа, чак и Цркве“, рекао је владика, бесједећи на празник Светих апостола Петра и Павла у храму у Врућици.

Епископ Фотије је позвао Србе да чувају вјеру и породицу од западњачких алтернатива попут родне теорије.

„Ако то треба да прихватимо и ако је то цена новог и бољег живота, онда смо заиста достојни своје судбине, кад нисмо успели да препознамо и видимо обману“, рекао је владика.

Владика Фотије је оцијенио да се у духовно раслабљено вријеме све релативизује и да је православље на удару многих.

„Најтрагичније је ово што можемо чути данас је да је НАТО, војна организација, вероватно тренутно најјача на свету, одредила да је православље њен противник. Православље!? То су многи њихови генерали говорили у Европи. А православље има ово што имам сад у руци - Крст и Јеванђеље. То је наше оружје“, поручио је епископ зворничко-тузлански.

Према његовим ријечима, таквима смета истина и смета им што православље неће да прихвати лажне религије, лажни екуменизам, лажна учења.

„Зато покушавају да покоре православне народе. Да их покоре војно, духовно, на сваки могући начин. Желе да нас искорене, да нас раскорене. Зато је потребно да у овом тренутку будемо јединствени“, поручио је владика Фотије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана