„Електрокрајина“: Струја се вратила у сва домаћинства

Анита Јанковић Речевеић
„Електрокрајина“: Струја се вратила у сва домаћинства

БАЊАЛУКА – Електричну енерегију поново имају сви корисници предузећа „Електрокрајина“ Бањалука који су данас на кратко остали без струје.

Истакао је то за „Глас Српске“ портпарол овог предузећа Предраг Клинцов истакавши да је до прекида у испоруци електричне  енергије дошло данас око 11.20 часова на цјелокупном дистрибутивном подручју „Електрокрајине“ због хаварије на високонапоанском 110 киловолтном далеководу „Електропреноса“ БиХ.

- Према нашим информацији у питању је далековод у селу Копривна у општини Оштра Лука.  О детаљима и разлозима хаварије очекујемо званичну информацију од „Електропреноса“. Имамо сазнања да се срушио  један стуб који је пао преко других далековода, али то није званично – нагласио је Клинцов.

Он је додао да је сат времена након нестанка електричне енергије испорука струје успостављена са алтернативних далеководних праваца те да су постепено, у кратком временском периоду, у напон стављене скоро све 110 киловолтне станице „Електропреноса БиХ“

-То је омогућило и уредно снабиједневање корисника нашег система.  Електричну енергију није имало више од 260.000 корисника, то јест комплетно подручје Крајине, односно 21 локална заједница – казао је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана