Елек открио ко је дао налог да се настави снабдијевање Сарајева гасом

Срна
Елек открио ко је дао налог да се настави снабдијевање Сарајева гасом

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек потврдио је за Срну да је јутрос настављено нормално снабдијевање Сарајева природним гасом.

Елек је рекао да је предсједник Републике Српске Милорад Додик јуче у вечерњим часовима дао налог да јутрос од 8.00 буде настављено снабдијевање Сарајева гасом.

Он је нагласио да је лично био против, али да је став Владе и предсједника Српске био да грађани не треба да испаштају због понашања компаније "Енергоинвест" и неплаћања гаса.

Елек је рекао да Федерација БиХ 100 одсто зависи од руског гаса, како становнишво, тако и привреда, и нагласио да тај ентитет има најповољнију цијену коју имају и Република Српска и Република Србија, и то захваљајући споразуму предсједника Додика и руског предсједника Русије Владмира Путина.

"Ова ситуација у потпуности је оголила спољну политику ФБиХ јер је, показала да политичко Сарајево нема ниједног пријатеља, с обзиром да им се јуче нико није јавио и понудио помоћ", истакао је Елек, истичући да им је опет помогла Република Српска.

Елек је подсјетио да је испорука гаса обустављена, јер у ФБиХ нису платили фактуре, а одбијали су да разговарају о томе.

"Када је обустављена испорука гаса, одмах су се јавили и хтјели да разговарају, а све до тада су игнорисали наше позиве и упозорења", навео је Елек.

Он је рекао да би данас у 10.00 часова у Источном Сарајеву требало да буде настављен разговор са директором сарајевског "Енергоинвеста" Мирзом Устамујићем, у присуству представника Регулаторне агенције Републике Српске, како би се ријешила ова ситуација.

Елек је поновио да не може Сарајево имати плинб, а да "Енергоинвест" не плаћа фактуре. "То се мора ријешити", поручио је Елек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана