Елек открио кад креће са радом гасовод Пале-Јахорина

СРНА
Елек открио кад креће са радом гасовод Пале-Јахорина

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек изјавио је да ће 5. октобра у рад бити пуштен гасовод Пале-Јахорина, чиме ће бити извршена гасификација комплетне планине.

Елек је појаснио да је ријеч о пројекту вриједном 15 милиона КМ, који је финансиран средствима Владе Републике Српске.

Он је, након обиласка гасификоване трасе на Јахорини са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, најавио да ће се након овог пројекта ићи у процес гасификације Шековића, Милића и Власенице.

- Идемо са гасификацијом цијелог истока Републике Српске, а послије у складу са договорима које смо имали са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и генералним директором 'Србијагаса' Душаном Бајатовићем да кренемо магистралним гасоводом према Бањалуци, рекао је Елек новинарима на Јахорини.

Према његовим ријечима, на Јахорини ће на гас бити прикључено око 300.000 метара квадратних, а сви корисници са којима је разговарано заинтересовани су за прикључење на гасовод.

Елек је захвалио Ђокићу који је, према његовим ријечима, покренуо овај пројекат за који је било потребно много сагласности у Влади Српске и Правобранилаштву, да би се уопште дошло у фазу да се пројекат гасификације ради.

Ђокић и Елек су се раније данас састали у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана