Егић: Влада Српске је прихватила све захтјеве БОРС-а

Срна
Егић: Влада Српске је прихватила све захтјеве БОРС-а

БАЊАЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је, поводом протеста дијела борачке популације који је одржан прошле седмице у Бањалуци, да би политички ставови требали да се артикулишу кроз институције Српске.

Егић је навео да је Влада Српске прихватила све оно што је Борачка организација Републике Српске /БОРС/ путем својих овлаштених, легалних представника "ставила на сто" током преговора.

"Ако имамо проблема, и када се постижу одређени договори, Влада преговара са организацијама и људима који представљају одређене популације", рекао је Егић новинарима уз Бањалуци.

Он је подсјетио да је Борачка организација Републике Српске имала на својим скупштинама одређене захтјеве које је "ставила на сто" пред Владу Српске.

"У преговорима је учестовао и предсједник Републике Српске и ми смо донијели одлуку. У принципу, прихватили смо све оно што је Борачка организација путем својих овлаштених, легалних представника ставила на сто", рекао је Егић.

Говорећи о најновијим америчким санкцијама одређеним предузећима у Републици Српској, Егић је оцијенио да је смијешно да се једна моћна сила, као што су САД, спушта на тај ниво.

"Према томе, мислим да онда и није тако моћна као што жели да се покаже. Нисам ни прочитао на шта се конкретно односи, мислим на те фирме, али сам потез и начин на који се то ради, очекивајући да то има неке политичке домете које нису могли на политички начин да остваре, веома је смијешно за тако једну велику силу", рекао је Егић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана