Егић: Срби памте своје, а поштују и туђе жртве

СРНА
Егић: Срби памте своје, а поштују и туђе жртве

БИХАЋ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је данас да Срби памте своје жртве, а поштују и туђе, те да никада неће скрнавити спомен-обиљежја на стратиштима на подручју Српске, нити Федерације БиХ /ФБиХ/.

Егић, који је данас у Гаравицама у својству изасланика предсједника Српске присуствовао обиљежавању 83 године од усташког злочина над 12.000 Срба, рекао је да ратној застави БиХ не приличи да буде на овако светом мјесту.

Он је навео да је у Другом свјетском рату на ширем подручју Бихаћа према одређеним подацима страдало 12.000, а да према подацима британских обавјештајних служби то је било скоро 15.000 углавном Срба, а мањим дијелом Јевреја.

"Нажалост, свједоци смо и данас како нас овдје дочекују и са каквим се провокацијама сусрећемо", рекао је Егић указујући на постављање ратне заставе БиХ у Спомен-парку Гаравице.

Егић је додао да и поред свих апела који су упућени надлежним федералним институцијама, кантоналним и властима града Бихаћа, застава није уклоњена.

Он је запитао каква се то порука шаље Србима у ФБиХ и БиХ.

"То сигурно није начин и добар модел суживота. Један народ не поштује жртве другог па чак ни на овако страшном мучилишту", нагласио је Егић.

Егић је рекао да друга димензија ове провокације може бити тражење реакције с друге стране, што он не воли и не подржава.

"Нисам за то да се једни другима светимо и радимо сличне ствари, него једноставно да спустимо лопту и да барем на оваквим мјестима одамо почаст жртвама не гледајући ко је ту и шта ће се дешавати у будућности", нагласио је он.

У Гаравицама код Бихаћа данас су обиљежене 83 године од усташког злочина над 12.000 Срба, међу којима је био велики број дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана