Егић: Рекордан број запослених, Влада континуирано ради на програмима за запошљавање

Срна
Егић: Рекордан број запослених, Влада континуирано ради на програмима за запошљавање

БАЊАЛУКА - Република Српска биљежи рекордан број запослених, више од 290.000 и Влада Српске наставиће да континуирано ради на програмима за запошљавање, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.

Егић је истакао да је у јуну забиљежено 10 одсто више запослених него у истом периоду прошле године.

Он је подсјетио да је Влада Српске донијела одлуку о усвајању Акционог плана за спровођење Стратегије запошљавања у Српској за период 2023-2025.

Ресорни министар је појаснио да је за реализацију програма запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих и демобилисаних бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида планирано 10.000.000 КМ.

"Имамо и грант од око 63.000 КМ за запошљавање Рома", рекао је Егић.

Он је додао да ће бити реализован и програм подршке привреди враћањем уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање, за шта је одобрено пет милиона КМ.

"То је програм који привредници поздрављају и који даје добре резултате. Убудуће ћемо гледати да ово повећамо, јер имамо добре повратне информације и од пословне заједнице, а и људи који се на тај начин и тим путем запошљавају", нагласио је Егић.

Егић је навео да програми за запошљавање дају резултате, те да цифре иду томе у прилог, као и да су све активности у сарадњи са Заводом за запошљавање и мјере Владе Српске усмјерене ка даљем повећању броја запослених у Републици Српској.

Акционим планом за спровођење Стратегије запошљавања за период 2023-2025. године планирано је да се у овој години реализују мјере средствима у укупном износу од око 49.000.000 КМ. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана