Егић позвао чланове БОРС-а на јединство и одбрану Српске и њених институција

ГС
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић позвао је данас све чланове Борачке организације Републике Српске на јединство и на одбрану Републике Српске и њених институција.

Обраћајући се на Изборној скупштини БОРС-а у своје и у име предсједника Републике, Егић је рекао да је данас Српска највише угрожена од краја рата јер су нападнуте њене институције, високо образовање и имовина.

- То све треба да нам укаже колико опет треба да се саберемо и да заједно бранимо Српску и њене институције" - нагласио је Егић.

Истакао да ту нису потребне подјеле нити треба гледати ко је у којој организацији.

- БОРС је један од највашнији стубова нашег друштва, односно Републике Српске и као организација која броји највише чланова треба да буде и најодговорнија - рекао је Егић.

Егић је окупљенима прочитао писмо предсједника Републике Милорада Додика који због раније преузетих обавеза није био у могућности да присуствује Изборној скупштини.

- БОРС од почетка свог дјеловања има велики значај за све оне који су служили и жртвовали се за одбрану Републике Српске и стога је обавеза и задатак институција Српска да заједно са Вама радимо на унапређењу положаја свих припадника борачке популације у Републици Српској - поручио је Додик у писму.

Додик је навео да је Изборна скупштина БОРС-а прилика да се сви са поносом сјете хероја и да им се ода поштовање и неизмјерна захвалност јер су својим херојством сачували слободу српског народа и Републику Српску.

У Бањалуци је у току Изборна скупштина БОРС-а на којој треба да буде изабрано ново руководство за наредне четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана