Егић позваo борце да се одрекну једне КМ од мјесечног додатка

ГС
Егић позваo борце да се одрекну једне КМ од мјесечног додатка

БАЊАЛУКА – Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић предложио је борцима у Републици Српској да се на добровољној основи одрекну по једне КМ од мјесечног борачког додатка, као знак солидарности са процесуираним српским борцима пред Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ.

-Приједлог је да се од мјесечног борачког додатка добровољно одричемо по једне КМ, као знак солидарисали процесуираним српским борцима, којима би средства била дозначена путем локалних борачких организација - додао је ресорни министар.

Нагласио је да су процесуирани борци стављени на оптуженичку клупу, а да је питање и да ли ће на том мјесту "већ сутра бити неко од нас.."

-..Јер правде у политичком Сарајеву за Србе нема! Као борац Војске Републике Српске, неко ко је био рањен  бранећи границе наше отаџбине, а данас као министар у Влади Републике Српске, истрајаћу да дођемо до коначног рјешења у финансијској помоћи  за српске борце који су процесуирани пред Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ. Поражавајућа је чињеница да се у овим институцијама суди само српском народу, што је разлог више да устанемо сви и помогнемо људима који су бранили Српску - написао је Егић.

Он је подсјетио да је у 2023. години за процесуиране борце издвојено пола милиона КМ из кабинета предсједника Републике Српске, а да је у 2022. и 2021. години исти износ уплатила Влада Српске.

-Трошкови одбране, одлазака на рочишта, породице које остају незаштићене, разлози су да устанемо сви. Храброст и српска солидарност у најтежим тренуцима дали су нам СЛОБОДУ, вријеме је да исто то покажемо и данас, заједничким снагама станемо у одбрану српских бораца и поручимо - НИСТЕ САМИ - закључио је Егић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана