Егић: Понос због заједничког обиљежавања два важна догађаја из историје српске

Срна
Foto: Г.С.

БЕОГРАД - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да га чини поносним то што Република Српска и Србија вечерас заједно у Београду обиљежавају два важна догађаја из историје Српске - Дан њеног Устава и Дан Републике, 9. јануар.

”Свака манифестација коју обиљежавамо са нама драгим људима и пријатељима много значи и порука је да нисмо сами и остављени од наше матице”, рекао је Егић.

Он је подсјетио да Република Српска и Србија заједно обиљежавају најмање шест заједничких догађаја, а да је циљ да се сарадња додатно прошири и продуби.

У Београду се вечерас, у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије, одржава традиционални пријем поводом обиљежавања Дана Републике Српске и 32 године од доношења њеног Устава.

Конституисање Републике Српске и доношење Устава Српске 1992. године у миру јесте највећа побједа српског народа деведесетих година 20. вијека у БиХ, којом је извојевана слобода српском народу и створени правно-политички услови за функционисање Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана