Егић: Нема расправе о имовини Српске

Срна
Егић: Нема расправе о имовини Српске

БАЊАЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић поручио је данас да је имовина Српске њено власништво и да о томе нема расправе.

Егић је подсјетио да је Дејтонским мировним споразумом БиХ подијељена на два ентитета, а тим споразумом Републици Српској припада 49 одсто територије БиХ.

-У протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату страдало је 24.000 бораца за Српску, много њих је рањено, оставило дијелове тијела, тако да је за нас, борачку популацију, као и институције Српске то нешто преко чега се не може прећи и то не смијемо заборавити - истакао је Егић.

Он је рекао да на Српску са свих страна стижу синхронизовани напади и притисци, а да је Уставни суд БиХ, кршећи своја правила, донио нова и омогућио рад без присуства српских судија, нагласивши да су такве ствари почетком деведесетих година прошлог вијека довеле до сукоба.

Егић је навео да БиХ може да опстане само на принципу три конститутивна народа и два ентитета, без прегласавања и да се мора уважавати глас сваког од три конститутивна народа.

-Већ дуже се игнорише глас српског народа, а из ФБиХ долазе тонови који нису баш примјерени. С друге стране из Српске стално стижу позиви за разговор и да се детектовани проблеми рјешавају дијалогом, уважавањем и разумијевањем - рекао је Егић за РТРС.

Говорећи о недавним одлукама Кристијана Шмита, Егић је нагласио да се неће пристати на уцјене.

-Устаћемо сви као један у одбрану Републике Српске - поручио је Егић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана