Егић: Нема могућности у буџету за повећања плата у јавном сектору

Срна
Егић: Нема могућности у буџету за повећања плата у јавном сектору

БАЊАЛУКА - У буџету Српске тренутно нема могућности да се испуни захтјев синдиката за повећање плата у јавном сектору, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић.

"Можда је неко радницима обећао повећање плата, али то једноставно није стављено на папир и мислим да је ту дошло до раскорака и неких колизија у мишљењу", рекао је Еегић новинарима, коментаришући данашњи мирни протест у Бањалуци чланова шест гранских синдиката који траже повећање плата.

Егић је подсјетио да Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске није потписивало прошлогодишњи споразум са представницима синдиката.

"Мислим да је све из овог споразум испуњено. Био је договор да се у складу са пуњењем и могућностима буџета размотри ситуација о неком могућем повећању плата", рекао је Егић.

Чланови шест гранских синдиката затражили су данас од Владе Републике Српске реализацију споразума закљученог прошле године, као и повећање плате од најмање 160 КМ за сваког радника.

На протесту су учествовали Синдикат управе, Синдикат правосуђа, Синдикат радника унутрашњих послова, Струковни синдикат доктора медицине, Струковни синдикат медицинских сестара и техничара, Самостални синдикат радника у здравству и социјалној заштити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана