Егић: Бошњаци малверзацијама омаловажавају стварне жртве

Срна
Егић: Бошњаци малверзацијама омаловажавају стварне жртве

ПРИЈЕДОР - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је данас да су разноразне малверизације и махинације рађене у вези са Поточарима, што Бошњацима не служи на част.

Он је рекао да и најновија сазнања да је на спомен-обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у пријератној бази грађана, буде сумњу у број жртава.

Егић је рекао да пошто 816 људи нису никад били уписани у регистар грађана у бивишој држави може рећи да они формално не постоје.

"Ево, због тога што немају матични број, ми можемо да тврдимо да не постоје. Дакле, жртве постоје, али због таквих ствари ми имамо право да сумњамо", рекао је Егић новинарима у Приједору, гдје присуствује обиљежавању Дана одбране града.

Он да сматра је сам бошњачки народ на тај начин омаловажио своје жртве.

"И због тога, опет кажем, сами себи као народ, а поготово тим жртвама који су већим дијело стварне, они то омаложавају. Мислим да им то не служи на част", оцијенио је Егић.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић раније је изјавио да је на спомен обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у пријератној бази грађанских стања, евиденцију као што је данашњи ЦИПС. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана