Џатрас: Прелети авиона 9. јануара отворена пријетња

Срна
Џатрас: Прелети авиона 9. јануара отворена пријетња

ВАШИНГТОН - Прелети авиона НАТО-а изнад Републике Српске уочи  обиљежавања Дана Републике су отворена пријетња употребом силе уколико притисци са Запада резултирају насиљем, изјавио је угледни политички аналитичар и бивши амерички дипломата Џејмс Џатрас.

Он је Срни рекао да западни политичари одавно гледају Србе као “згодно рањиву замјену за своје антируске опсесије”, те да је циљ прелета авиона да се застраше Република Српска и предсједник Српске Милорад Додик.

-Нема сумње да су тренутне растуће тензије у БиХ - које западне владе и медији лажно приписују наводним покушајима предсједника (Републике Српске Милорада) Додика да „подрива Дејтонски мировни споразум”, али су, заправо резултат напора “Глобалног америчког царства” да централизује БиХ под муслиманском контролом – покушај да се одгурну на оно што виде као одговарајућу тачку притиска - навео је Џатрас.

Џатрас је изразио увјерење да ће Додик и српски народ у Републици Српској наставити да се одупиру таквим притисцима на чврст, али праведан начин.

Амерички војни авион танкер надлијетао је у понедјељак, 8. јануара, уочи обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара, подручје у близини Бањалуке. Из Амбасаде САД је саопштено да је одржана билатерална копнено-ваздушна вјежба ЈТАК тимова из састава Специјалних снага Војске САД и Оружаних снага БиХ на подручју Тузле и Брчког у послијеподневним часовима

Орден Српске велика част

Џејмс Џатрас изјавио је да је веома почаствован и дирнут одликовањем Орденом Републике Српске, те да га прихвата поносно и са захвалношћу.

Нагласио је да је за њега, као православца и америчког патриоту, веома инспиративно то што се предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Републике Српске храбро одупиру илегалном диктату такозваног међународног поретка заснованог на правилима.

-Надам се да ће Додиков примјер охрабрити друге националне лидере да се удаље од глобалистичког програма и да се воде стварним интересима свог народа - истакао је Џатрас.

Џатрас је навео да жели да мисли да је и он “на неки мали начин” допринио таквом тренду, како у Српској тако и у другим дијеловима свијета, изразивши наду да и у Америци, на крају, може да буде изабрана искрена национална власт.

-У мјери у којој ово признање одражава такав мој допринос, прихватам га са поносом и захвалношћу - поручио је Џатрас.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је, поводом Дана Републике - 9. јануара, Џатраса, који је доктор правних наука на Универзитету Џорџтаун, Орденом Његоша другог реда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана