Џакула: Наплата пореза мања за 700 милиона КМ

Срна
Џакула: Наплата пореза мања за 700 милиона КМ

САРАЈЕВО - Генерални директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула изјавио је да је у протеклих 11 мјесеци у односу на исти период прошле године наплата индиректних пореза /ПДВ, акцизе, царине, путарине/ мања за око 700 милиона КМ.

Према његовим ријечима, приходи од индиректних пореза за период јануар – новембар ове године износили су 6.589 милијарди КМ и мањи су за 696 милиона КМ или за 9,55 одсто него 2019. године.

"Највећи пад прихода десио се у априлу и мају, у периоду када су многи обвезници били потпуно затворени због епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона. У априлу ове године приходи су били мањи за 23,26 одсто него у истом мјесецу 2019", рекао је Џакула за "Дневни аваз".

Он је додао да се након тога ситуација са приходима од индиректних пореза постепено поправља и да Управа ради све да се одржи фискална стабилност.

Џакула је рекао да Међународни монетарни фонд, који је почео са БиХ преговоре о кредиту, није ништа захтијевао по питању расподјеле средстава са јединственог рачуна.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана