Двије деценије од погибије Бориса Трајковског: Македонски предсједник настрадао у Мостару

Срна
Двије деценије од погибије Бориса Трајковског: Македонски предсједник настрадао у Мостару

На Матића брду код Мостара данас је обиљежено 20 година од погибије македонског предсједника Бориса Трајковског чији је прерани одлазак, како је рекао замјеник министра безбједности у Савјету министара Ивица Бошњак, велики губитак не само за Македонију и БиХ, већ за цијели регион.

"И након 20 година од овог трагичног догађаја, са великим респектом присјећамо се великог пријатеља и жалимо што смо изгубили овог искреног заговорника бољег, стабилног и просперитетног региона", истакао је Бошњак.

Он је додао да БиХ неће заборавити своје освједочене пријатеље, као што је то био предсједник Трајковски, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Обиљежавању је присуствовала и делегација Парламентарне скупштине БиХ која је положила вијенце на спомен–обиљежје подигнуто на мјесту трагичне погибије Трајковског, саопштено је из Парламентарне скупштине.

A group of men standing next to a coffin with flowersDescription automatically generated

Обиљежавању 20 година од погибије Трајковског присуствовала је и делегација Сјеверне Македоније предвођена министром културе Бисером Костадиновском Стојчевском, затим представници Предсједништва БиХ, Министарства иностраних послова у Савјету министара, као и делегација града Мостара.

Предсједник Македоније Борис Трајковски заједно са сарадницима и члановима посаде трагично је страдао у авионској несрећи приликом доласка на Међународну инвестицијску конференцију 2004. године у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана