Два најчешћа разлога која доводе до развода брака

Агенције
Foto: Илустрација

Амерички адвокат Џејмс Секстон ради бракоразводне парнице у Њујорку и често у медијима коментарише на тему развода, а поред тога је аутор двије књиге о спречавању развода и одржавању брака.

Према његовим ријечима ово су најчешћи разлози развода брака:

Недостатак интиме

Секстон тврди да је превара један од чешћих разлога развода, али кажу да је претјерано тврдити да је то једини разлог. Он такође тврди да недостатак интимних односа обично доводи до невјере те напомиње да мушкарци желе више секса, а жене више квалитета.

- То је исти разлог зашто је порнографија популарнија код мушкараца него код жена, јер мушкарци само желе обавити посао - објашњава адвокат.

Новац

Секстон тврди и да финансије играју велику улогу у разводу.

- Новац има велике везе с моћи. Новац је контрола. Ту се ради о могућностима, сигурности, читавој хрпи ствари, али заправо није само ствар у новцу. Новац је само валута којом тргујемо, али је повезан с хрпом компликованих ствари. Људи су непоштени према себи и према новцу - објашњава.

Како не би морали користити његове услуге, Секстон савјетује да парови заиста требају обратити пажњу једно на друго. Предлаже људима, посебно мушкарцима, да пишу насумичне љубавне поруке својим супругама како би их подсјетили колико и зашто их воле. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана