Два мjесеца од свирепог убиства Београђанке: Брајан Волш поново пред судијама

ГС
Два мjесеца од свирепог убиства Београђанке: Брајан Волш поново пред судијама

Суђење Брајану Волшу, осумњиченом да је убио своју супругу Ану Волш, а њено тијело раскомадао и дијелова се отарасио бацивши их у контејнере у Бостону, требало би да се настави 1. марта пред америчким судом, тачно два мјесеца од када се овој Београђанки изгубио сваки траг.

Претходно рочиште одржано је 9. фебруара, а Волш није доведен у судницу, већ се на рочиште укључио путем видео-линка из затвора у Норфолку.

Он током рочишта ништа није рекао, а медији су навели да је неколико пута климнуо главом, пише 24седам. Брајан се последњих мјесец и по дана налази у притвору, без могућности да буде пуштен уз кауцију да се брани са слободе. Брајанова адвокатица Трејси Мајнор, која се тада такође укључила путем видео-линка, изјавила је да није на вријеме добила документацију о прикупљеним доказима и тражила је да се саслушање одложи, што је суд прихватио.

Пред судом откривени језиви детаљи

На рочишту које је одржано 18. јануара Брајан се изјаснио да није крив, а тада су му прочитани наводи оптужнице. Тужитељка је том приликом међу доказима навела 20 језивих питања које је Брајан претраживао на Гуглу од 1. до 3. јануара, а која се тичу рјешавања тијела.

“Колико треба да прође прије него што тијело почне да смрди”, “Распарчавање и најбољи начини за одлагање тијела” и “Како очистити крв са дрвеног пода?” нека су од питања за која се Брајан сумњичи да је претраживао са синовљевог телефона.

Такође, тужитељка је навела да су докази пронађени на депонији у близини куће Брајанове мајке. У десет кеса пронађене су Анине ствари, као и сјекира, тестера, тепих умрљан крвљу, заштитно одијело и папуче са ДНК Аном и Брајана Волша. Осим тога, у подруму њихове куће у Кохасету пронађена је крв, као и у Брајановом аутомобилу.

Изгубио јој се траг прије два мјесеца

Ана Волш је нестала 1. јануара ове године, након што је у породичној кући у Кохасету прославила дочек Нове године са супругом Брајаном и пријатељем. Дјеца су била у кревету у 20 сати.

Неколико дана касније Брајан је ухапшен због ометања истраге, односно јер је изоставио истражитељима да каже куда се све кретао у првим данима од Аниног нестанка, да би убрзо био оптужен за њено убиство. Анина и Брајанова дјеца, синови узраста од двије до шест година налазе се у установи тамошњег Центра за социјални рад.

Читав живот ове породице је огољен у претходном периоду. Између осталог, откривено је да је Брајан Волш у вријеме када је, како се терети, убио своју жену, био у кућном притвору са наногицом због продаје лажних слика Ендија Ворхола, као и да се својевремено лијечио у душевној болници, опљачкао свог оца...

Због наногице је живјео у Кохасету са дјецом, док је Ана радила у Вашингтону, а викендом долазила код њих. Откривено је да је посједовала више некретнина, а неколико њих је продала. Ана је мајку Миланку изненада позвала око католичког Божића да дође сутрадан у Вашингтон и рекла јој да се Брајан и она не слажу око дјеце.

Шта је претходило злочину још није познато, а Анино тијело није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана