Душка Јуришић лажно пријављена

К. Ћ.
Душка Јуришић лажно пријављена

Сребреница - Уредник сарајевског магазина “Дани” и бивши уредник Информативног програма Федералне телевизије Душка Јуришић пријавила је прије двије седмице пребивалиште у Сребреници.

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина у рутинској контроли пребивалишта открили су јуче приликом провјере мјеста пребивалишта Ј. Д. на адреси гдје живи Н. Х. да ту, у ствари, нико не станује. Како сазнајемо, ради се о кућној адреси Сребреничанина Хајрудина Налића.

У ЦЈБ-у кажу да полицајци на терену контролишу лица која су у протеклом периоду пријављена на подручју ове општине с циљем да се утврди да ли заиста живе тамо или се ради о фиктивној пријави.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић упозорио је да активисти грађанске иницијативе “Гласаћу за Сребреницу” врше притисак на МУП РС с циљем да се у полицијској станици у Сребреници отвори још један ЦИПС-ов шалтер на којем се обавља пријава пребивалишта.

Казао је да су и четири приправника општине Сребреница на незаконит начин упућена у локално удружење “Дрина”, гдје раде за грађанску иницијативу “Гласаћу за Сребреницу”.

Aктивисти иницијативе тврде у саопштењу да их сребренички полицијски службеници пресрећу и распитују се о регистрованим бирачима из БиХ, као и да су наводно јуче одбили да приме захтјев пет младића и дјевојака бошњачке националности за промјену пребивалишта јер им нису ваљани матични бројеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана