Душанић остао без фотеље, искључен из СНСД-а

ГС
Душанић остао без фотеље, искључен из СНСД-а

ТЕСЛИЋ - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Далибор Панић донио је одлуку о искључењу Ненада Душанића из чланства ове партије.

Панић је рекао Срни да је искористио своју статурану могућност и донио ову одлуку којој је претходила консултација са чланством теслићког одбора СНСД-а.

-Пронашао сам статутарну могућност да се по скраћеном поступку тај процес заврши - рекао је Панић.

Душанић je остао и без фотеље директора Шумског газдинства "Борја".

Zaа Српскаинфо директор “Шума РС” Славен Гојковић је рекао да су на основу сазнања која имају направили смо рјешење о суспензији и разријешили га мјеста в.д. директора.

- Овлаштења ћемо вјероватно пренијети на техничког директора да се може наставити радити, а онда ћемо видјети уз консултације да именујемо новог вршиоца дужности- рекао је Гојковић.

Душанић је на овој функцији био од 2021. године, али исто предузеће је водио и прије више од десет година.

Ненад Душанић ухапшен је прије неколико дана због сумње да је примио 5.000 КМ мита.

Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио му је јуче једномјесечни притвор.

Републички јавни тужилац затражио је одређивање притвора Душанићу због бојазни да ће боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче и због бојазни да ће поновити кривично дјело.

-Душанић је осумњичен да је у четвртак, 6. јула, у просторијама шумског газдинства, као службено лице, од директора привредног друштва из Теслића, приликом разговора у вези са набавком трупаца за даљу обраду и одржавања шумских путева, захтијевао и примио 5.000 КМ да у оквиру свог службеног овлашћења изврши службену радњу коју не би смио извршити - саопштено је раније из тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана