Дураковић: Пружићу Додику руку у циљу бољих односа, Српску нећу звати мањим ентитетом

ГС
Дураковић: Пружићу Додику руку у циљу бољих односа, Српску нећу звати мањим ентитетом

БАЊАЛУКА - У Бањалуку долазим чистог, отвореног срца и пружене руке. На посао ћу долазити сасвим регуларно, као својој кући, јер на то мјесто нисам дошао вољом никаквог политичара, него вољом народа.

Рекао је то за “Независне новине” новоизабрани потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Ћамил Дураковић.

На питање да ли је изненађен тиме што је изабран на ову функцију, Дураковић је рекао да јесте.

-Моја политичка борба била је Сизифова битка.  Ви знате да сам се кандидовао независно, сам - рекао је Дураковић.

Упитан како ће се слагати са новоизабраним предсједником Српске Милорадом Додиком и потпредсједником из реда хрватског народа Иваном Бегићем, Дураковић је подсјетио да егзистира на политичкој сцени  15 - 16 година, те да је радио у јако тешком политичком амбијенту у Сребреници, на чијем је челу био.

Додао је да је изабран из реда бошњачког народа, али да се неће понашати као потпредсједник Бошњака, него ће бити потпредсједник  Републике Српске.

- Радићу са свим грађанима и онима које су грађани изабрали. Немам никакав проблем да сједнем за исти сто са онима који су легитимно одабрани на позиције и тражити минимум концензуса који ће олакшати живот наших грађана -  рекао је Дураковић.

За сарајевску Н1ТВ је рекао да ће Милораду Додику, будућем предсједнику Републике Српске, пружити руку иако га, како је навео, “презире као политичара”, а све у циљу бољих односа народа Српској.

-Није ме изненадила побједа Милорада Додика. Побједа Жељке Цвијановић и СНСД-а је доказ да је било нереално да Додик изгуби -  рекао је Дураковић и истиче да је спреман на сарадњу.

Њега су, каже, бирали грађани Српске и све зависи како од тога како се неко постави.

- Ја тамо живим и плаћам тамо порезе и желим да ту позицију конзумирам у име свог народа. Ако ће пружена рука Додику направити помак ја ћу му је пружити -  каже Дураковић.

Додао је да је ишао средњим путем и ниије глумио бошњачког радикала и нагласио да Републику Српску неће звати мањим ентитетом БиХ, те да ће учинити да се глас Бошњака чује.

-Све санкције које трпимо у Српској су продукт политке из Сарајева. Сарајево га наљути и он онда кажњава Бошњаке. Зашто иритирају Додика који побиједи у Републици Српској. Направе од човјека који можда не би правио ове сцене, да их ипак направи. Ако је добио највећу подршку грађана, он је легитимни представник, и не окрећу се леђа од њега. Њега као политичара презирем, али је он изабран од народа. Не желимо рећи нећемо с вама, ја ћу пружити руку да нам свима буде боље -  каже Дураковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана