Дураковић: Додик ми није шеф, састаћу се са Шмитом у Бањалуци

ГС
Дураковић: Додик ми није шеф, састаћу се са Шмитом у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић рекао је да, како је и предвиђено, данас у Бањалуци, планира да се састане са Кристијаном Шмитом и додао да му предсједник Српске Милорад Додик није шеф.

- Шмит се најавио за данашњи састанак са  (потпредсједником Српске) Давором Прњићем и са мном у 15.15 у једном од наших кабинета. Ми ћемо данас усагласити да ли ће то бити у кабинету Прњића или у мом. Биће око 10 особа у делегацији Шмита - рекао је Дураковић за "Независне новине".

Додао је да му је у кабинет „дошла нека обавијест од секретара предсједника, који уопште није надлежан да било коме наређује, бар не њему“.

-Што бих се ја неком секретару одазивао на наредбу, а у којој се наводи да је то „лажни високи представник који не смије бити примљен у просторијама јавних институција“?. Господин треба да зна да јавне институције припадају свима нама подједнако - навео је Дураковић.

Дураковић истиче да полаже право да се састане са било ким гдје жели, у кабинету који му припада.

-Потпредсједник из реда бошњачког народа се бира непосредно на изборима. Ову позицију нико никоме не поклања нити је мени Милорад Додик шеф. Он мора да се сабере, он може наређивати чланству СНСД-а и онима које је он упослио у институције Републике Српске. Мене није -рекао је Дураковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана