Дукић: Организовани притисак да Срби не свједоче о бошњачким тортурама

Срна
Дукић: Организовани притисак да Срби не свједоче о бошњачким тортурама

Бањалука - Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић рекао је Срни да бошњачке политичке структуре у БиХ врше организовани притисак на српске логораше, како они не би свједочили пред судовима о претрпљеним страхотама.

"Иза тога стоји организација која нуди новац српским логорашима. Она финансира и проналази српске или хрватске жртве да узму средства и не свједоче о преживљеним тортурама", рекао је данас Дукић.


Он је додао да ће затражити од Савеза логораша Српске да се сакупе подаци о српским логорашима на које се врше овакви притисци.

"Циљ је да те ствари, које се дешавају, објавимо јавно према Суду и Тужилаштву БиХ. Ове притиске не раде они који су директно чинили злочине над Србима, већ власти на челу са /бошњачким чланом Предсједништва БиХ/ Бакиром Изетбеговићем како би доказали да су само они били жртве у протеклом рату, а да нису постојали логори за Србе, Хрвате и остале у БиХ", рекао је Дукић.

Славко Грабовац, који је 1992. године преживио тортуру и стријељање након заробљавања и одвођења у зграду Скупштине општине Брод, рекао је данас да му је ратни припадник муслиманско-хрватских формација у Броду Неџад Омеровић, који га је звјерски тукао и мучио када је заробљен, недавно нудио 5.000 КМ да на суђењу промијени исказ и да га не помиње.

Грабовац каже да је све понуде Омеровића одмах одбио и да нема тог новца за који би лагао и штитио силеџије и злочинце.

Припадници муслиманско-хрватских формација заробили су Грабовца 30. марта 1992. године на уласку у Брод само зато што је Србин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана