Држављанин Хрватске у камиону покушао прокријумчарити 30 миграната у БиХ

Срна
Држављанин Хрватске у камиону покушао прокријумчарити 30 миграната у БиХ

САРАЈЕВО - Држављанин Хрватске покушао је да преко граничног прелаза Шамац у камиону прокријумчари 30 држављана Турске, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.

Илегални мигранти откривени су уз коришћење специјалистичке опреме у товарном простору камиона, регистарских ознака Хрватске, гдје се превозио дрвни асортиман из БиХ у Њемачку.

Теретно возило је власништво правне особе, којим је управљао држављанин Хрватске чији су иницијали С.М. (52).

Он је осумњичен да је покушао да у товарном простору незаконито пребаци преко границе држављане Турске који нису испуњавали услове за законит прелазак, намјеравајући да за себе прибави незакониту имовинску корист.

Кријумчарење су спријечили јуче припадници Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ и Јединице граничне полиције БиХ Орашје.

Због сумње да је починио кривично дјело кријумчарење особа, држављанин Хрватске је ухапшен и испитан у својству осумњичене особе.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ теретно моторно возило, новац и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела привремено су одузети.

Током реализације ове акције припадници Граничне полиције БиХ су користили специјалистичку опрему коју су донирале Владе Велике Британије и Њемачке.

Након криминалистичке обраде и саслушања свједока, 30 држављана Турске је, уз приједлоге за протјеривање са територије БиХ, предато службеницима Службе за послове са странцима БиХ.

Из Граничне полиције БиХ напомињу да је у току даљи рад на овом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана