Кришто: Друштво црвеног крста партнер у рјешавању хуманитарних потреба

СРНА
Кришто: Друштво црвеног крста партнер у рјешавању хуманитарних потреба

САРАЈЕВО- Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто рекла је на састанку са делегацијом Друштва црвеног крста/крижа БиХ да је ова организација значајан партнер Савјета министара у рјешавању хуманитарних потреба становништва, посебно у случајевима природних и других несрећа.

Делегација Друштва црвеног крста/крижа БиХ, предвођена предсједником Марком Синановићем, информисала је Кришто о активностима ове организације од посебног друштвеног интереса за БиХ и све њене грађане, саопштено је из Савјета министара.

Током састанка разговарано је и о актуелним пројектима који за циљ имају јачање капацитета за припрему, одговор и опоравак од природних и других несрећа, јавно-здравствених пријетњи и побољшању социјалног положаја становништва у БиХ.

У саопштењу се подсјећа да је Савјет министара на 5. сједници донио одлуку о преносу права власништва над сталним средством, којом се Министарству безбједности омогућава да без накнаде пренесе право власништва моторних возила "фијат дукато" на Друштво црвеног крста/крижа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана