Дринић: Увођење блок тарифа је „клање вола за килограм меса“

Г.С.
Дринић: Увођење блок тарифа је „клање вола за килограм меса“

БАЊАЛУКА - Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске Небојша Дринић критиковао је поскупљење електричне енергије оцијенивши да је то један од ефеката погрешне енергетске политике која се у Републици Српској води деценијама.

- Представници „Електропривреде“ су се у кампањи бусали у прса да неће бити поскупљења струје да би грађанима умјесто честитки за предстојеће новогдишње и божићне празнике спремили рачуне са већим износом за утрошену електричну енергију. То је удар на ионако скроман кућни буџет већине грађана и све сиромашније становништво, рекао је Дринић.

Он сматра да је увођење категоризације у обрачунавању електричне енергије погрешно јер се показало и као лоше рјешење у региону.

- Србија је увела блок тарифу у вријеме Милошевића и ништа нису постигли. Шта ће Република Српска постићи осим што „кољете вола за килограм меса“.  То је притисак на домаћинства да се што мање електричне енргије троши како би што више вишкова било јер се само вишкови могу да извозе. Дакле, само је битан профит који остварујете преко леђа грађана, истакао је Дринић.

Додао је да је патриотизам у вријеме инфлације водити бригу о животу грађана, пронаћи рјешење да им се омогући лакши живот, а не све више стезати кајиш са новим таласом поскупљења. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана