Дринић на обиљежавању годишњице битке у Кошарама: Историја као опомена и лекција за будућност

Г.С.
Дринић на обиљежавању годишњице битке у Кошарама: Историја као опомена и лекција за будућност

НОВИ САД - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Небојша Дринић присуствовао је данас у Каћу ( Војводина) јавном часу и трибини под називом “Кошаре приче хероја” – Да деци заједно испричамо историју.

Ријеч је о годишњици обиљежавања битке на Кошарама која је одржана 1999.године. Била је то најпознатија борба против НАТО агресије у којој је страдало 108 југословенских војника који су бранили државну границу од албанских војника. Међу погинулим борцима највише је било младића између 18 и 20 година који су били на редовном одслужењу војног рока.

- Изузетно је значајно да се сјећамо важних догађаја из наше историје и славних хероја. Битка на Кошарама заврјеђује пажњу и драго ми је што је увршћена у уџбенике историје у Војводини. Историја је учитељица живота од које имамо сви много да научимо, истакао је Дринић.

Овом важном јавном часу присуствовао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, генерали, пуковници, преживјели војници.

У оквиру обиљежавања годишњице битке на Кошарама у Основној школи " Ђура Јакшић" у Каћу приређен је богат културно - умјетнички програм у којем су учествовали глумци из Српског народног позоришта, чланови дјечијег хора и етно групе.

Бројни ученици основних школа с пажњом су пратили свједочења о историјском догађају на Кошарама.

Дринић је захвалио на позиву организаторима градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу и члану МЗ Каћ  Урошу Лончару и додао да ће иницирати да се овакав догађај

организује и у Бањалуци.

Бањалука и Нови Сад његују добру сарадњу у свим областима. Значајно је да размјењујемо и идеје и догађаје којима његујемо славну прошлост.

Историја нас опомиње да о  оваквим догађајима учимо генерације које долазе. То је залог за будућност, закључио је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана