Дрецун: Њемачка још не даје информације о Хајризију

Срна
Дрецун: Њемачка још не даје информације о Хајризију

БЕОГРАД - Предсједник Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Милован Дрецун рекао је да се Њемачка не оглашава и не даје информације о боравку Фатона Хајризија, убице српског полицајца Николе Крсмановића, на својој територији.

Дрецун сматра да је то проблематично, с обзиром на то да је потпуно нејасно како је било могуће да се Хајризи, који је ликвидиран након што је убио српског полицајца, прије почињеног злочина нађе у Њемачкој и дође у могућност да набави нека документа, и то након што је побјегао из затвора у Вучитрну.

Он је истакао да илегално присуство наоружаног Хајризија на територији централне Србије показује да су и те како активни "шверцерски канали".

Дрецун је за телевизију "Пинк" рекао да ће истрага показати шта је био Хајризијев циљ и због чега је био на територији централне Србије.

Фатон Хајризи је 17. јула убио припадника граничне полиције Николу Крсмановића, а ранио његовог колегу Вјекослава Илића. Неколико дана касније припадници Министарства унутрашњих послова Србије ликвидирали су га у близини Лознице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана