Донијели мртвачки сандук пред Народну скупштину

ГС
Foto: НН

БАЊАЛУКА - У организацији Рестарта пред Народну скупштину РС дошли су демонстранти који протестују против закона о страним агентима који ће се данас наћи на дневном реду парламента.

Демонстранти су донијели мртвачки сандук који треба да симболизује "смрт демократије" у Републици Српској.

На молбу скупштинског обезбеђења демонстранти су се помјерили преко пута скупштине гдје ће бити одржан протест.

На почеку протеста одржано је "опијело за демократију" и "сахрана", а деминстранти су поручили да је власт Републике Српске криминализацијом клевете и законом о страним агентима "убила демократију".

Стефан Благић, из Рестарта је рекао да ће овај закон бити проблем и за вјерске организације, пишу Независне новине.

"Ш̣та ће Српска православна црква ако добије новац за изградњу цркве од Србије? Да ли ћемо ми вјерници СПЦ бити страни агенти? Ш̣та са хуманитарним организацијама, спортским клубовима или медијима који се финансирају од Гоогле огласа", рекао је Благић.

Демонстранте су пред зградом парламента подржали посланици Листе за правду и ред Небојш̣е Вукановића и Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.

Након импровизоване прес конференције преко пута парламента дошли су припадници Мининистарства унутрашњих послова и идентификовали организаторе скупа за који су рекли да је ненајављен. Објаснили су да скуп нису спријечили, али да су морали провјерити шта се дешава испред заштићеног објекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана