Дончић за "Глас": БОРС не представља све борце

Милош Васиљевић
Дончић за "Глас": БОРС не представља све борце

БАЊАЛУКА - Посланик Народног фронта у Народној скупштини Републике Српске Радислав Дончић рекао је за “Глас Српске” да је само указао на проблеме, додајући да Борачка организација Републике Српске (БОРС) не представља све борце „него брани интересе владајућих”.

Додаје да никакве злоупотребе са његове стране није било те наглашава да није вријеђао предсједника БОРС-а Радана Остојића, али да остаје при ставу да Остојић треба да поднесе оставку из моралних разлога, ''јер не представља борце већ је продужена рука СНСД-''.

- За мјесец дана учешћа у рату борци могу купити само хљеб.  Избори унутар борачких организација су нелегални, знам то и на примјеру Градишке одакле долазим. У Дервенти је предсједник тамошњег БОРС-а човјек који је мјесец дана био у рату и пуно је таквих примјера. Тим стварима се мора стати у крај, а моја борба неће на овоме стати - рекао је Дончић.

Дончић, који је данима у униформи некадашње Војске РС, на планини Костреш код Дервенте протестовао због лошег положаја некадашњих бораца Војске РС био је на челу протестне шетње која је одржана прије три дана у Бањалуци.

Како каже, Дончић „све партије су биле по страни и то није био политички протест”. Имао је подршку предсједнице НФ-а Јелене Тривић и градоначелника Бијељине Љубише Петровића (СДС). Додаје да ће истрајати у својим захтјевима да поправи статус бораца.

- То су ревизија борачких рјешења, седам марака по мјесецу проведеном у рату те да се запосле дјеца погинулих бораца у институције Српске, а њих је оквирно око 2.000 незапослених - рекао је Дончић.

Бројне општинске и градске борачке организације Републике Српске дале су пуну подршку предсједнику БОРС-а Радану Остојићу, након протеста посланика Народног фронта (НФ) Радислава Дончића који је под хитно тражио његову смјену.

Уз то борци траже и извињење од Дончића, јер сматрају да их је злоупотријебио на скупу.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана