Дом народа прихватио измјене закона: Казне за оне који префарбају ћирилични или латинични натпис

Срна
Дом народа прихватио измјене закона: Казне за оне који префарбају ћирилични или латинични натпис

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је Приједлог закона о допуни Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ који подразумијева да се новчаном казном од 400 до 1.000 КМ кажњавају они који префарбају ћирилични или латинични натпис на знаку.

Делегати су усвојили и Приједлог закона о допуни Закона о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ који предвиђа пооштравање новчаних казни за непрописно паркирање на мјесто предвиђено за паркирање лица са инвалидитетом.

Предлагач допуне Закона, посланик СДП-а Саша Магазиновић захвалио је свима који су унаприједили овај законски акт истичући да је уважен амандман предсједавајућег Клуба Срба Средоја Новића којим се уводе само оштрије новчане казне, али не и казнени бод за возаче.

Делегат Клуба хрватског народа Златко Милетић истакао је да ријеч о законском рјешењу које ће живот грађана у БиХ учинити бољим.

Дом народа је изабрао и делегате у заједничке Комисије за усаглашавање текста закона, с обзиром на то да су оба закона усвојена и у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, у којој су делегати Средоје Новић, Зденко Ћосић и Сафет Софтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана