Документ демантује Конаковића, под цензуром само српски члан Предсједништва

Срна
Документ демантује Конаковића, под цензуром само српски члан Предсједништва

БИЈЕЉИНА - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковићу изнио је неистину када је рекао да МИП не просљеђује појединачне дописе чланова Предсједништва БиХ, о чему свједочи и документ који је објавио РТРС, а у којем се види је прослијеђен допис бошњачког члана

Предсједништва Дениса Бећировића упућен предсједавајућем Војног комитета НАТО-а адмиралу Робу Бауеру.

Министарство иностраних послова у Савјету министара је, за разлику од писма српског члана и предсједавајуће Предсједништва Жељке Цвијановић генералном секретару УН Антонију Гутересу, прослиједио допис Бећировића упућен Бауеру.

Према сазнањима РТРС-а, МИП спроводи исту праксу и у случају другог члана Предсједништва из ФБиХ, а под цензуру ставља само српског члана Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је рекла Срни да МИП има селективан приступ према члановима Предсједништва, те да поново узурпира рад заједничких институција и излази из оквира својих надлежности.

"Њихово одбијање да Сталној мисији БиХ при УН прослиједе писмо које сам упутила генералном секретару УН представља илегалан чин и бруталну злоупотребу овлашћења. Није њихово да улазе у садржај писма које члан Предсједништва шаље на иностране адресе, већ да исто беспоговорно прослиједе", нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана