Миодраг Лазић, чувени ратни хирург, изгубио битку са вирусом

ГС
Миодраг Лазић, чувени ратни хирург, изгубио битку са вирусом

БЕОГРАД - Чувени српски хирург, љекар нишког Клиничког центра доктор Миодраг Лазић преминуо је од посљедица вируса корона, сазнају „Новости“.

Отац ургентне медицине, који је спасио небројено много живота током ратних деведесетих година прошлог вијека је због тешког здравственог стања био прикључен на кисеоник.

Он је послије тешке борбе, нажалост, изгубио битку са опаким вирусом.

- Отишао је најбољи међу нама. Велики човјек за живота, од данас легенда о којој ће генерације приповиједати. Најбољи српски син, човјек који је задужио ову земљу и покољења. Прим. Др Миодраг Лазић почивај у миру драги пријатељу. Жал је превелика - написао је пријатељ чувеног љекара Бојан Јовановић.

Доктор Лазић у Републику Српску добровољно је дошао у септембру 1992. у ратну болницу „Коран“, да помогне својим знањем и искуством. Као шеф хируршке екипе у октобру је отишао на Илиџу, у болницу„Жица“, једину болницу на првој линији фронта. Као врстан хирург, радио је сам више од двије године на подручју које је у том времену обухватало око сто хиљада становника.

Веома драгоцјена истина о дешавањима у протеклом рату објављена је у “Дневнику ратног хирурга”, који је у болници „Жица“ водио доктор Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана